De sista minuterna av basketmatchen visade vilka som var de verkliga favoriterna i uppgörelsen mellan Milwaukee och Boston.

Milwaukee VS Boston basketmatch

Det bör noteras att båda lagen var mycket starka, och fram till matchens sista sekunder var det inte klart vem som skulle vinna.

I den andra matchen spelade Boston oavgjort mot Milwaukee. I den första matchen var de båda lagen däremot något darriga. Det rådde stor förvirring bland fansen och ledningen för båda lagen i det andra mötet. Den mest intressanta och spännande var vad som kunde ha förändrats på kort tid för att ta ut de regerande mästarna med 23 poängs marginal.

Att förverkliga långsiktiga försök är det enda svar som jag kan tänka mig. Tatum och kompani gjorde 20 treys av 43 försök.  Motståndarna lyckades bara med 3 av 18. Paret Brown-Teitum kastade 59 poäng i ringen, vilket överskuggar Sarts misslyckande. Milwaukee hade 1-1 hemma och var fast beslutna att vinna, men deras motståndare släppte säsongens bästa NBA-guard, Smart.

Det fanns många missar, som skrevs av som ett stort ansvar, men lagen visade aldrig resultat när matchen fortskred.

Första kvartalet resulterade i endast 20 % turnovers från bortre delen av bågarna, och lagen gjorde 19 av sina 22 poäng i fjärde kvartalet.

Basketlagen i Milwaukee och Boston

Budenholzer bad under den första quartern domarna att ompröva sitt beslut om Adetokunbo, men tyvärr höll domarna fast vid sin åsikt. Efter fyra minuter i andra kvartalet inträffade ett ögonblick som alla kommer att minnas. Det var då som Boston gjorde en interception. Tatum sprang då på en utbrytning och ville kasta bollen över huvudet. Tyvärr misslyckades Yannis, som hade sprungit iväg för att täcka sig, med att göra det. Dunkningen gick framåt och efter att två anfallare kolliderat gick båda i golvet. Domarna granskade sedan episoden för osportsligt beteende, men fann inga bevis för det. Bucks ledare steg upp och gjorde en bonusfrispark.

Hela första halvlek var en konfrontation och ett utbyte av poäng. Men allting har ett slut, och med 4:40 kvar av den 2/4:e perioden skedde en kollision mellan Adetokunbo och Williams. Efter att ha suttit i 10 sekunder reste sig Milwaukee-spelaren, som skadats i knät, upp och gick in i en motståndsställning.

Fansen följde Adetokunbos spel, som var suveränt och Bucks-stjärnan lyckades göra många poäng och nästan få ett bra betyg i en match.

Även om värdarna var övertygade om att de skulle vinna matchen, tog de efter ett tag en tvåsiffrig ledning. Besökarna var aktiva och tack vare Brown, som tillsammans med Horford visade hur man spelar.

Slutet var förutsägbart. Efter att ha gått till frisparkslinjen vid 103:100 satte Smart bollen i motståndarens nät. Det andra skottet var en oklarhet, varefter han själv tog upp den. Han ville göra ett skott under korgen, men det var förgäves. Williams och Horford misslyckades på samma sätt.

När tiden gick ut hade Celtics fortfarande inte gjort något mål. ”Milwaukee vann inte lätt, vilket gav laget en 2-1 ledning i serien.